Pitztal květen 2015

13.05.2015 13:32

3.5.2015 jsme vyrazili zakončit lyžařskou sezónu na rakouský ledovec Pitztal. Ubytování jsme měli sjednané v obci Zaunhof v penzionu Alpenrose (na fotografii nad kostelem). 

Tam jsme dorazili krátce po 16 hodině a po zbytek dne vzhledem k nepříznivému počasí jsme už penzion neopustili. Ráno počasí o moc lepší nebylo, ale předpověď na ledovci hlásila polojasno a tak jsme se přesunuli k spodní stanici pitztalexpresu a zakoupili skipasy. Po opuštění tunelu v horní stanici nás opravdu mezi mraky přivítalo sluníčko a nic už nebránilo k nazutí lyží. Po 14 hodině jsme zakončili první den a sjeli zpět do údolí. 

Druhý den byla předpověď  stejná, ale skutečnost jiná. Nahoře bylo skoro jasno a my si mohli užívat naplno v poloprázdném středisku zimních radovánek při jarních teplotách. Nevynechali jsme ani polední pauzu na speckknödelsuppe popřípadě gulashsuppe čí jinou …suppe. Třetí den jsme se vraceli domů, ale v plánu byla ještě zastávka v Aqua dome v Langenfeldu s termální vodou ve vznášejících se nádržích. Po dvouhodinovém termoláznění jsme vyrazili k domovu.

Video z Pitztalu zde: https://www.youtube.com/watch?v=cnuBE2eT53A

Kontakt

SKI KLUB NEZVĚSTICE

Nezvěstice 191

Anketa

Bude možné v nadcházející sezóně lyžování v Alpách?

Ano bez omezení (1)
11%

Ne (4)
44%

Ano, ale budou to provázet komplikace (4)
44%

Celkový počet hlasů: 9