San Pellegrino, Alpe Lusia

23.01.2017 14:40

V sobotu 20.1. jsme se vrátili ze San Pellegrina  www.skiareasanpellegrino.it lyžařské podmínky i přes nedostatek přírodního sněhu byly na vysoké úrovni a chybělo zasněžit jen pár okrajových sjezdovek. První dva dny sice bylo mrazivěji, ale na jižních svazích bylo snesitelně a tak do nově vybudované sjezdovky na protilehlé straně (černá La VolatA) se naše hrany zařízly až když rtuť teploměru vyskoupala k mírnějším hodnotám. Čtvrtý den jsme sjeli do Moeny do střediska Alpe Lusia www.skiareaalpelusia.it (viz společné foto), aby jsme okusili trochu změnu. Po výjezdu nás čekal nádherně prosluněný pohled na středisko a okolní panoramata.

Alpe Lusia je menší středisko a s přibývajícím časem se sjezdovky zaplňovali lyžaři chrlící se z gondol z Moeny a z Bellamonte. Pátý a šestý den byly asi jedny z nejpovedenějších co se týče počasí. Teploty na slunci i ve stínu již byly příjemné a my jsme mohli využívat poloprázdné sjezdové tratě v Pellegrinu po celý den.

Během pobytu nechyběl ani trénink v brankách a rychlostních disciplín. Prostorné pokoje v residenci Rododendro umožňovaly ve večerních hodinách společné rozbory jízd a plánování dalších dní doplněné potřebným doplňováním minerálů a vitamínů v tekuté formě pro načerpání sil, aby někteří jedinci zvládly za jeden den najezdit úctyhodných 125 km.

Kontakt

SKI KLUB NEZVĚSTICE

Nezvěstice 191

Anketa

Bude možné v nadcházející sezóně lyžování v Alpách?

Ano bez omezení (1)
11%

Ne (4)
44%

Ano, ale budou to provázet komplikace (4)
44%

Celkový počet hlasů: 9