KSK 2018

02.02.2018 08:55

Klausberg Speikboden (Ahrntal skiworld) a Kronplatz jsou střediska která jsme navštívili během lednového pobytu. Letos jsme po dlouhé době zažili Ladovskou zimu a pro některé v prvních dnech i neoblíbený prašan a sněžení. Naštěstí tento hendikep vykompenzovalo kvalitní ubytování, nové luxusně vybavené pokoje a vstřícnost majitele, který nás přivítal místní kořalkou.

Pro nás v nezvyklých podmínkách bylo lyžování v čerstvém, neupraveném sněhu náročnější a vysilující a občas docházelo i k nezvládnutí náročného terénu a následnému pádu. Naštěstí do měkého :)

Třetí den se počasí umoudřilo a lyžování se vracelo do normálu. Ve středu byla předpověď nejpříznivější a tak se naše celá skupina brzy ráno vydala do nedalekého Brunica, aby jsme si užili co nejvíce kvalitních podmínek na Kronlpatzu. Na rychle se plnícím parkovišti jsme si našli místo naproti kolegům gasilcům ze Slovinska (asi na fyzické přípravě).

Po výjezdu s kabinkou nás na hoře čekalo opravdu nádherné počasí. Následovalo společné focení a po rozdělení do výkonostních skupin jsme konečně mohli nechat zaříznout hrany do kvalitně připraveného podkladu na dlouhých a širokých sjezdovkách tohoto italského velikánu.

Poslední dva dny jsme už jen užívali dle libosti na Klausbergu a Speikbodenu a také na residenci:(

 

 

Kontakt

SKI KLUB NEZVĚSTICE

Nezvěstice 191

Anketa

Bude možné v nadcházející sezóně lyžování v Alpách?

Ano bez omezení (1)
11%

Ne (4)
44%

Ano, ale budou to provázet komplikace (4)
44%

Celkový počet hlasů: 9