Folgaria 2020

17.02.2020 13:47

Předposlední lednový týden patřil lyžařskému zájezdu do Folgarie.  Tentokrát jsme volili ubytování v pěší dostupnosti lanovky. Volba padla na residenci Stella v obci Costa. V den příjezdu bylo zataženo a poletoval sníh. Ke všemu nám 12 kilometrů před cílovou destinací odmítlo poslušnost jedno auto. Když jsme se postupně dopravili na místo a ubytovali, přišla další nepříjemná situace. Nejhezčí a nejprostornější pokoj, který byl za zásluhy přidělen nejstarším členům, bylo nutné, uvolnit pro jiné hosty. Bylo jich 6 a měli jeden pokoj! My sice také měli 6-ti lůžáky, ale v některých byly jen 4 postele.

Každopádně to byla asi poslední nepříjemná věc. Ráno nás čekal prosluněný den a příjemně upravené sjezdovky. Lidí bylo na sjezdovkách celkem dost, ale byla neděle a vždy se našla prázdnější sjezdovka. Fiorentini byla prázdná skoro vždy. V pondělí lidí rapidně ubylo s prosluněným nebem a příjemnou teplotou to tak vydrželo až do pátku našeho posledního dne lyžování. Velkým lákadlem byl snow park kde někteří pilovali skoky. 

Ty co se na to necítili pilovali oblouky a byli i tací co stihli chytat pokémony.

Ve čtvrtek jsme zavítali do nedalekého Lavarone. Jedná se o malé středisko s 20 kilometry sjezdovek a jednou příjemnou černou sjezdovkou. Úchvatná byla i restaurace, kde jsme si vychutnali na terase gulasch suppe e due birre.

V pátek jsme pojezdili jen do 12, protože na pravidelné večerní schůzi jsme naplánovali odjezd na pátek ve 14:00, abychom se vyhnuli sobotním kolonám. Také byla předběžně schválena lokalita na rok 2021. V hlasování  opět zvítězilo dosud nenavštívené středisko a to dolomitská Arabba.

Kontakt

SKI KLUB NEZVĚSTICE

Nezvěstice 191

Anketa

Bude možné v nadcházející sezóně lyžování v Alpách?

Ano bez omezení (1)
11%

Ne (4)
44%

Ano, ale budou to provázet komplikace (4)
44%

Celkový počet hlasů: 9